Date Validation (2)

Hi again, jarang2 ni dalam satu hari bikin lebih dari satu tulisan. Hohoho. Okeh, ternyata daku menemukan jeng Yoan (yg sumbernya dari si Andi) ngasih tau cara yang lebih efektif dan singkat dalam validasi tanggal. Begini ceritanya:

    private boolean checkDate(String st){
        boolean b = true;      
        try {
            SimpleDateFormat dt = new SimpleDateFormat(“MM/dd/yyyy”);
            dt.setLenient(false);
            dt.parse(st); 
     } catch (Exception e) { 
             b = false; 
     }
        return b;
    }

Yah yah, maklum ajah baru blajar😛 Ato ada lagi yg tau cara yg lebih efektif dari ini? Kasih tau dungs…

One thought on “Date Validation (2)

  1. Kalo efektif sih ga tau, tapi biasanya pake ini..

    bool CheckDate(string s)
    {
    DateTime result;
    return DateTime.TryParse(s, result);
    }

    soal format, dia pake current culture di DateFormatInfo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s